Käyttäjien hallinta ja käyttöoikeudet
Kirjoittanut Teemu Mankinen
Viimeksi päivitetty 9 päivää sitten
Käyttäjien hallinta löytyy kohdasta Asetukset → Käyttäjien hallinta. Täältä näet kaikki yrityksen käyttäjät ja voit kutsua uusia sekä hallita käyttöoikeuksia.
Käyttöoikeudet määritellään osa-alueittain. Jokaiselle osa-alueelle (kirjanpito, tilit, tiedostot, laskutus, kontaktit, raportointi) voidaan antaa katseluoikeus, muokkausoikeus tai ei oikeutta lainkaan. Pelkkä muokkausoikeus sisältää myös katselun samalla osa-alueella.
Uuden käyttäjän kutsuminen
Klikkaa Uusi kutsu ja syötä kutsuttavan sähköpostiosoite. Valitse sen jälkeen käyttöoikeustaso.
Käyttöoikeustasot
Valittavana on neljä valmista tasoa sekä omavalinta:
Pääkäyttäjä — kaikki oikeudet yritykseen. Anna tämä oikeus harkiten.
Lukuoikeus — katseluoikeus kaikkiin osa-alueisiin: kirjanpito, tilit, tiedostot, laskut ja tuotteet, kontaktit sekä raportointi. Ei muokkausoikeuksia. Käyttäjä voi silti ladata raportteja ja kommentoida tapahtumalokissa.
Kirjanpito — oikeus katsella ja muokata kirjanpidon tapahtumia sekä kontakteja, katsella tilejä ja raportointia sekä katsella ja muokata tiedostoja. Sisältää myös oikeuden lisätä tapahtumien liitteitä.
Laskutus — oikeus katsella ja muokata laskuja, tuotteita ja kontakteja.
Omavalinta — voit rakentaa käyttöoikeudet yksittäisistä oikeuksista vapaasti valitsemalla. Jos jotain oikeutta ei ole valittu, käyttäjällä ei ole kyseisen osa-alueen katselu- eikä muokkausoikeutta (tyhjä valinta ei enää tarkoita lukuoikeutta).
Alla kaikki yksittäiset oikeudet:
Jos käyttäjä ei näe jotain sivua
Jos käyttäjä ei pääse johonkin osa-alueeseen (esim. raportit, kontaktit tai kirjanpito), tarkista hänen käyttöoikeudet kohdasta Asetukset → Käyttäjien hallinta.
Anna tarvittava katseluoikeus kyseiseen osa-alueeseen, tai
valitse valmis taso Lukuoikeus, jos käyttäjän tulee nähdä kaikki osa-alueet ilman muokkausta.
Muokkausoikeus samaan osa-alueeseen riittää myös katseluun. Eri osa-alueiden oikeudet eivät korvaa toisiaan: esimerkiksi pelkkä laskutusoikeus ei anna näkyvyyttä kirjanpitoon tai raportteihin.
Käyttäjän muokkaaminen ja poistaminen
Olemassa olevan käyttäjän käyttöoikeuksia voi muokata kynäkuvakkeesta. Käyttäjän voi poistaa roskakori-kuvakkeesta.